TORSDAG 14 februari 

BERÄTTARKVÄLL i Villa Solfrid – ”Kärlek med förhinder” på Alla Hjärtans Dag

Kanske har du hört talas om Fröken Sundbergs olyckliga kärlekshistoria? Om hur hon stod på övre våningen av Villa Solfrid och tittade längtansfullt ut emot havet. Men vem var egentligen föremålet för hennes stora kärlek? Och varför kunde de inte vara tillsammans? Fröken Sundberg har gjort sitt bästa för att sopa igen spåren men kanske har just du hört talas om vem det var? Vi berättar om den spännande jakten på Elins förlorade kärlek och andra ”skrönor” om Fröken på Solfrid.

Datum: Torsdag 14 februari
Plats: Villa Solfrid, Sunna.
Tid: Kl 18.00 till cirka 20.00
Kostnad: 40 kr/pp – i priset ingår smörgås och kaffe/te

OBS! Begränsat antal platser. Anmälan krävs.
Anmälan sker till Ylva Karlsson 0702-45 47 45.

FREDAG 8 MARS 

ELIN SUNDBERG & VITA BANDET
– Demokrati, jämställdhet och nykterhet i kampen för kvinnlig rösträtt

Fira 100-årsjubileet av Kvinnlig Rösträtt i Sverige på Internationella Kvinnodagen! Elin Sundbergs Vänförening och IOGT–NTO Nya Stjärnan bjuder gemensamt in till ett föredrag om Vita Bandet där Elin Sundberg var en av de drivande krafterna. Föredraget hålls av Åsa Bengtsson som har skrivit den inspirerande avhandlingen Nyktra kvinnor : folkbildare, företagare och politiska aktörer. Vita bandet 1900-1930

För 100 år sedan beslutade riksdagen att även kvinnor skulle få rösträtt. Kampen för kvinnors demokratiska medborgarskap organiserades redan år 1900 då den kvinnliga nykterhetsorganisationen Vita Bandet, som första organisation i Sverige, krävde kvinnors rösträtt. Vita Bandet var en av Sveriges största politiska kvinnoorganisationer och runt om i landet kämpade vitbandisterna för kvinnors politiska medborgarskap. En av dessa var Elin Sundberg, en politisk pionjär och förebild. Föredraget handlar om hennes och Vita Bandets arbete för demokrati och jämställdhet under 1900-talets tre första decennier.

Plats: Tyftsalen, Billströmska Folkhögskolan
Tid: Kl 18.00
Entré: 80 kr inkl fika.

I samarbete med Billströmska Folkhögskolan och NBV Väst. 

Translate »