Jakten på bohusläns rösträttskämpar 26 jan 2022-INSTÄLLT

elin sundbergs vänförening firar 100-årsjubileet av kvinnlig rösträtt med tre stycken träffar om rösträttskampen i bohuslän, som Elin Sundberg var en stor del av.

OBS! Föreläsningen den 26:e januari är inställd på grund av rådande smittspridning av Covid-19. Vi återkommer så fort som möjligt med information om ett nytt datum längre fram i vår.

Var med och ”Reclaim the herstory” – välkommen på en föreläsning om jakten på de bortglömda rösträttskämparna i Bohuslän. Jienny Gillerstedt, samtidsarkeolog och utställningsproducent på Bohusläns museum, berättar om hur kampen för kvinnlig rösträtt såg ut i Bohuslän för 100 år sedan. Det blir en föreläsning om mod, demokrati och jämställdhet.

Jienny Gillerstedt: ”Många kvinnor känner sig historielösa då många av våra historiska förebilder har blivit osynligjorda och bortglömda. Ett av många exempel är alla de människor som kämpade för kvinnlig politisk rösträtt och ett mer jämställt samhälle. Något som vi på Bohusläns museum vill ändra på. Vi har därför sedan 2018 arbetat med att hitta och lyfta fram rösträttskämpar i Bohuslän för att kunna få en bättre bild av hur rösträttskampen såg ut här. En del av resultatet kommer visas upp i utställningen MOD2021 som har premiär 8 mars på Bohusläns Museum och i Villa Solfrid”.

Efter föreläsningen finns det gott om utrymme för samtal och vi följer upp med två ytterligare träffar på temat; ”Tjörns rösträttskvinnor” den 2/2 och ”Bortglömda kvinnor” 9/2 i Villa Solfrid.

Plats: Tyftsalen, Billströmska Folkhögskolan
Datum: 26 januari 2022
Tid: Kl 18.00-20.15

Denna föreläsning är en del av serien Vad säger du! på temat demokrati. Den är ett samarbete mellan Tjörns kommun, SV Väst och Elin Sundbergs vänförening med stöd av #vimåsteprata.

Viktig info
Anmälan krävs! Anmäl dig till SV Väst via den här länken: https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/jakten-pa-bohuslans-rostrattskampar-80533/

För mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 – 33 00 900 

Covid-19 informationVi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta kan komma att påverka starten (eller formen) för föreläsningen.

#demokratiiväst #vimåsteprata

Bild från projektet MOD2021, Bohusläns Museum 

Translate »