Samtalskafé om Bortglömda kvinnor 9 feb 2022 – inställt

elin sundbergs vänförening firar 100-årsjubileet av kvinnlig rösträtt med tre stycken träffar om rösträttskampen i bohuslän, som Elin Sundberg var en stor del av.

OBS! Samtalskafét den 9:e februari är inställt på grund av rådande smittspridning av Covid-19. Vi återkommer så fort som möjligt med information om ett nytt datum längre fram i vår.

Var med och ”Reclaim the herstory” – välkommen på ett samtalskafé om bortglömda kvinnor. Vi följer upp föreläsningen den 26/1 med Jienny Gillerstedt, samtidsarkeolog och utställningsproducent på Bohusläns museum, genom att fördjupa oss i varför kvinnor så ofta glömts (eller gömts) i historieskrivningen.

Många kvinnor känner sig historielösa då många av våra historiska förebilder har blivit osynligjorda och bortglömda. Ett av många exempel är alla de människor som kämpade för kvinnlig politisk rösträtt, men varför har kvinnor så ofta glömts bort i historieskrivningen i stort? Och vad kan vi göra för att se till att vår nutida kvinnohistoria inte går samma öde till mötes? 

Samtalsledare är Ylva Karlsson, folkhögskolelärare på Billströmska Folkhögskolan och styrelseledamot i Elin Sundbergs Vänförening. Vi lyssnar till Ylva och samtalar med varandra över en god fika i Villa Solfrids övre salong, rösträttskämpen Elin Sundbergs eget hem.

Plats: Villa Solfrid, Sunna 8, Kyrkesund
Datum: 9 februari 2022
Tid: Kl 18.00-20.15
Vi bjuder på fika!

Detta samtalskafé är en del av serien Vad säger du! på temat demokrati. Den är ett samarbete mellan Tjörns kommun, SV Väst och Elin Sundbergs vänförening med stöd av #vimåsteprata.

Viktig info
Anmälan krävs! Anmäl dig till SV via den här länken: https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/vad-sager-du-samtal-om-bortglomda-kvinnor-77991/

För mer information kontakta oss:
Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst 010 – 33 00 900 

Covid-19 informationVi följer noggrant utvecklingen av coronavirusets spridning i samhället. Vi utgår från Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet efter rådande läge. Detta kan komma att påverka starten (eller formen) för träffen.

#demokratiiväst #vimåsteprata

Bild från projektet MOD2021, Bohusläns Museum 

Translate »