Elin Sundbergs liv i färg

Elin Sundberg (t.h) framför Villa Solfrid första sommaren 1917.

I dessa gråa tider med social distansering har vi ägnat lite tid åt att färglägga några av Fröken Sundbergs bilder från hennes privata fotoalbum. Följ med på en liten resa i Elin Sundbergs liv i färg!

Elin (t.v) som tonåring tillsammans med storasyster Matilda och faster Sofie som tog hand om systrarna när de blivit föräldralösa.
Elin (t.v) med kusinen Andrea och farbror Gustaf på en resa till kurorten Bad Nauheim i Tyskland 1905.
Elin i mitten med taxen Myra framför faster Sofias och Kapten Lindbergs hus Solbacken i Sunna (nuvarande Karlstad Koloni). Till vänster storasyster Matilda och till höger vännen och konstnären Gerda Höglund från Stockholm.
Elin (t.v.) med Gerda Höglund och Matilda i en båt i Kyrkesunds ränna, sommar kring år 1905.
Elin i hatt tillsammans med storasyster Matilda. Fotot är taget i Landskrona den 20 juli 1906, då systrarna var på resa genom Sverige med Visby som mål.
Elin (t.v) som lärarinna i en kurs i vävning i Krokstad kring år 1908.
Elin Sundberg nr två från vänster, under en kafferast utanför en nykterhetsloge.
Elin sitter i dörröppningen mellan matsalen och salongen i Villa Solfrid tillsammans med sin hund och katt, i början på 1920-talet. Minnet av den första hunden lever fortfarande kvar i Villa Solfrid.

Kanske blir du själv nyfiken på att färglägga några av dina egna svartvita foton från släktens gamla fotoalbum? Och kanske är det just precis nu som du har den där lilla extra tiden att titta igenom alla dessa foton? Det går på en sekund att färglägga fotona med det digitala programmet DeOldify som du hittar här!

Text: Emilie Cederquist Foto: Elin Sundbergs Stiftelses Arkiv

Translate »