2 juli – Guidning med tema kvinnlig rösträtt

guidning om elins liv som rösträttskämpe

Följ med på en guidad tur i Villa Solfrid med fokus på Elin Sundbergs yrkesliv och tid som rösträttskämpe. Under guidningen kommer ni även möjlighet att titta på utställningen MOD2021 som hänger på andra våningen i huset och de av fröken Sundbergs föremål som tidigare visats på den stora utställningen på Bohusläns Museum. Guide är f.d. ordförande Emilie Cederquist som arbetat med utställningen tillsammans med Bohusläns Museum.

DATUM: Söndag 2 juli
TID: kl 13.30
ENTRÉ: 80 kr, gratis för barn under 12 år.

Utställningen MOD2021 berättar om hur den kvinnliga rösträttskampen såg ut i Bohuslän och lyfter fram flera modiga människor som engagerade sig och vigde sitt liv åt att vi idag skulle kunna leva i ett mer jämställt samhälle. 

Bohusläns Museum har sedan 2018 arbetat med att hitta och lyfta fram rösträttskämpar i Bohuslän för att kunna få en bättre bild av hur rösträttskampen såg ut här. Detta arbete har reslulterat i utställningen MOD2021 där vi bl a får möta de 14 kvinnor som utgjorde styrelsen för Göteborgs och Bohusläns förbund för kvinnlig rösträtt, startad 1912, och vår egen Elin Sundberg är en av kvinnorna i utställningen.

I utställningen på Villa Solfrid kan du även lära dig mer om 12 av de Tjörn-kvinnor som skrev på listor i den stora nationella namninsamlingen för kvinnlig rösträtt och valbarhet som genomfördes 1912-13.

Huvudbild för utställningen MOD2021.
Elin Sundberg som illustration för utställningen MOD2021.
Translate »