Måndag 9 Maj

Fotot är taget på Frisinnade Kvinnors Riksförbunds årsmöte 1923. Här sitter Elin Sundberg tillsammans med bland andra Ada Nilsson och Kerstin Hesselgren.

SAMTALSKAFÉ

BORTGLÖMDA KVINNOR

Var med och ”Reclaim the herstory” – välkommen på ett samtalskafé om bortglömda kvinnor. Vi följer upp föreläsningen den 30/3 med Jienny Gillerstedt, genom att fördjupa oss i varför kvinnor så ofta glömts (eller gömts) i historieskrivningen.

Varför har kvinnor så ofta glömts bort i historieskrivningen? Och vad kan vi göra för att se till att vår nutida kvinnohistoria inte går samma öde till mötes?

Samtalsledare är Ylva Karlsson, folkhögskolelärare på Billströmska Folkhögskolan och styrelseledamot i Elin Sundbergs Vänförening. Vi lyssnar till Ylva och samtalar med varandra över en god fika i Villa Solfrids övre salong, rösträttskämpen Elin Sundbergs eget hem.

Vi bjuder på fika!

Datum: 9 Maj
Tid: 18:00
Plats: Villa Solfrid
Max 25 personer: Anmälan sker till Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst: 010 – 33 00 900 eller här

Detta är ett arrangemang i serien Vad säger du! där vi samtalar och lär om demokrati utifrån olika perspektiv. Detta samtalskafé görs i samarbete med Vuxenskolan, Tjörns kommun och Elin Sundbergs vänförening.

Translate »