Öppen trädgård 1 juli-31 aug

öppen trädgård 1 juli – 31 augusti

Ta med dig dina nära och kära på en utflykt till fröken Elin Sundbergs slumrande Törnrosaträdgård. Gå på upptäcksfärd på de slingrande stigarna bland spirande buskage, vackra blommor och ljuvliga vinbärsland.

Här är du välkommen att strosa fritt på egen hand och upptäcka det grönskande kulturarvet som omger Elin Sundbergs unika nationalromantiska Villa Solfrid, från 1916.
Resan mot att återställa trädgården till dess blomstrande glansdagar har precis börjat. Men redan nu kan du urskilja Elins magiska trädgårdsvision där hon planterade ovanliga träd och blommor, odlade medicinalväxter i sin örtagård och band kransar och buketter till försäljning. Gå på upptäcksfärd på de slingrande stigarna bland spirande buskage, vackra blommor och ljuvliga vinbärsland. Om de minsta håller ögonen öppna kan de hitta små sagofigurer som gömmer sig lite här och var. På vandringen finns flera spännande stopp där du får lära dig mer om Elin och hennes hem. Packa gärna med dig fikakorgen och avnjut den på någon av trädgårdens härliga sittplatser.

Besöksinformation

  • Trädgården är öppen alla dagar från 1 juli – 31 augusti 2021. Du väljer själv vilken tid du vill åka dit.
  • Fri entré.
  • I trädgården finns flera trädgårdsgrupper och bänkar utställda där det går bra att slå sig ner med fikakorgen och njuta en stund.
  • Det går bra att köra barnvagn och rullstol i trädgården. 
  • Toalett finns inte att tillgå när villan är stängd. 
  • Släng eventuellt skräp i den gröna soptunnan vid grinden.
Translate »