onsdag 13 april

Bilden föreställer Elin Sundberg tillsammans med Valborg Timaeus och Hilda Wall.

SAMTALSKAFÉ

Tjörns rösträttskvinnor

Var med och ”Reclaim the herstory” – välkommen på ett samtalskafé om rösträttskampen på Tjörn. Vi följer upp föreläsningen den 30/3 med Jienny Gillerstedt, samtidsarkeolog och utställningsproducent på Bohusläns museum, genom att fördjupa oss i Tjörns rösträttskvinnor.

Många kvinnor känner sig historielösa då många av våra historiska förebilder har blivit osynligjorda och bortglömda. Ett av många exempel är alla de människor som kämpade för kvinnlig politisk rösträtt. Elin Sundberg, född 1880, reste runt på Tjörn år 1914 och samlade in namnunderskrifter för att kräva kvinnlig rösträtt. Men vilka var egentligen de 290 kvinnor från Tjörn som vågade fatta pennan och skriva under listorna som fröken Sundberg hade med sig? De som gick före och banade väg för oss som skulle komma efter?

Samtalsledare är Ylva Karlsson, folkhögskolelärare på Billströmska Folkhögskolan och styrelseledamot i Elin Sundbergs Vänförening. Vi lyssnar till Ylva och samtalar med varandra över en god fika i Villa Solfrids övre salong, rösträttskämpen Elin Sundbergs eget hem.

Vi bjuder på fika!

Datum: Onsdag 13 april
Tid: 18:00
Plats: Villa Solfrid
Max 25 personer: Anmälan sker till Studieförbundet Vuxenskolans kundtjänst: 010 – 33 00 900 eller här

Detta är ett arrangemang i serien Vad säger du! där vi samtalar och lär om demokrati utifrån olika perspektiv. Detta samtalskafé görs i samarbete med Vuxenskolan, Tjörns kommun och Elin Sundbergs vänförening.

Translate »